top of page

Föra samman - Skilja utNu har tanten varit på Tantra. En oslagbar upplevelse som började med att jag lärde känna Paula Nygren, Lust in Life, på en kurs för kvinnor. Paula har en fantastisk stark mission att inspirera kvinnor till att stå i sin kraft och fritt ta plats med sig själva. När jag gick kursen Women Rising, så fick jag djupt förtroende för hennes kompetens och tillåtande öppenhet som kursledare och människa.

Tillsammans, med sin man Henrik, ger hon Tantrakurser för par. När vi anmälde oss så var nog min första tanke att det skulle ge oss inspiration för mer respekt, värme, närhet och mjukhet i vår nära relation. Det blev så mycket mer. Det blev en djup personlig resa för mig och en läkning av min ganska tilltufsade anknytning. Ni vet det där med relationen till mamma, tillit och tro på att man duger, är älskad och har rätt att existera.

Nå väl, det som fortfarande är levande i mig, från tantrakursen, är att jag både

upplever mig fri i att uttrycka mig samtidigt som jag känner mig helt trygg och inkluderad, älskad. Märklig antagonism. Både fri och nära. Både stor och liten. Genomgående på kursen bjöd Paula och Henrik in till övningar som stärker det som för samman, mer än det som skiljer ut. Det som stärker anknytningen oss par emellan. Hitta det som är vår gemensamma grund, det som är vi, det vi längtar efter att utveckla i relationen. En stark anknytning, att vila i, som ger trygghet att vara sig själv.

Vi bär denna gåva med oss in i vardagslivet och märker hur skör och utsatt den är, att den verkligen behöver vårdas och skyddas för att fortsätta stråla. Skyddas mot stress, som tar med sig dömande, förmaningar och kritik. Energier som flyttar fokus till att skilja ut med hjälp av borden, måsten, rätt och fel, bra och dåligt, mitt fel och ditt fel. Det för oss längre och längre från varandra, där vi behöver söka upp en frizon och sätta upp ett sköld för att slicka våra sår. Då, just då, är det läge att plocka fram symbolen vi gjorde på kursen. Komma ihåg vårt förbund som för oss samman.97 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page