top of page

Personlig utveckling

"Det viktigaste vi kan göra i livet är att bidra till att andra människor är lyckliga. Vi blir själv lyckliga av att möta andra som är lyckliga."

Dalai Lama  

Vårt bemötande gör avtryck i andra och vi kan välja om vi vill bidra med empati, kärlek och kravlöst tillåtande eller vara kritiska, bedömande och avvisande. När vi är uppmärksamma och ser utrymme att förändra våra val kan vi kalla det för personlig utveckling. Där ger vi fokus till frågor om hur vi vill vara som människor och ger näring till delar inom oss själva som vi vill se växa. Vad vill vi bidra med till andra? Hur vill vi ta hand om oss själva?

"Personlig utveckling betyder säkert väldigt olika för både dig och mig. Ett ord som kan uppfattas som lite slitet, lite konstigt, skrämmande och kanske fantastiskt spännande. För mig är personlig utveckling en form av mental, psykologisk träning. Precis som en fysisk träning där vi tränar upp kroppens muskler för att hålla oss friska, starka och spänstiga så är personlig utveckling också ett sätt att få mitt kravlösa och kärleksfulla bemötande att växa.

 

Personlig utveckling kan vara att utforska, göra insikter, bättre förstå vad som ligger till grund för min olika reaktioner och beteenden. Det kan också vara att en väg för att stärka mina resurser att hantera konflikter och stärka min kommunikation. En annan viktighet är att bli medveten om mina behov så att jag kan förbygga utmattning och stressohälsa."

 

Liselotte Abel

IMG_5926.jpg

För dig som vill jobba med din personliga utvecklingen erbjuder vi flera värdefulla möjligheter, till exempel genom koncepten Egenretreat, Landa i Sörby och Coaching och psykoterapeutiska samtal.

Egenretreat

En unik möjlighet där du kan vara med dig själv hos oss. Du kanske behöver stanna upp, ge dig tid för perspektiv, vila, reflektion och nyorientering, eller så har livet kört ihop sig och du behöver en paus. Under några dagar kan du skräddarsy ditt eget upplägg. Läs mer här

Zen Coaching & psykoterapeutiska samtal

Vi bär med oss berättelser om hur vi ser på oss själva och hur vi är i relation med andra. Berättelser som vi tror på och som formar våra liv.

 

Dessa berättelser är inga sanningar utan är mer en spegelbild av andras uppfattningar om mig. Du är fri att forma din egen berättelse. Läs mer här

För mer information och bokning, kontakta oss via e-post liselotte@pointofok.com eller telefon 0737080029

bottom of page