top of page

Vad är Zen Coaching?

Zen Coaching är att stödja människor till att vara i kontakt med sig själva, vara i den närvaro vi är. Njuta ögonblicket. När vi  är i vår närvaro, oavsett om den är utmanande eller behaglig, så uppstår det ett skift. Skiftet är att vi får kontakt med oss själva, utan att dömma oss själva, ge oss skuld eller skämmas. Utan bara acceptera oss själv, att vi är helt ok precis som vi är. Vi är redan den vi längtar efter att vara. ”Relaxing in to being”.

image3.jpeg

Zen Coaching en tillitsfull form för coaching och en väg för personlig utveckling som utgår från livets egen inneboende visdom, där svaren på våra livsfrågor finns inom var och en. Coachingen vilar i medveten närvaro och avslappning, håller en rum för att möta det som är levande i nuet, stanna kvar i det som sker och stödja en transformation. Zen Coaching är grundat av Kåre Landfald.

Zen är det japanska ordet för närvaro i nuet, enkelhet, vår sanna natur, en medvetenhet och en alert vakenhet.

 

Coaching är ett respektfullt lyssnande, med kraftfulla frågor. En samtalsform där klienten hittar sina egna resurser, styrkor och svar. Att hålla nuet och närvaron för att kunna möta sig själv, möta det vi vill undvika att möta. Ett möte med sig själv som ger förändring.

0-21.jpeg
image0_edited.jpg

När vi växer upp så lär vi oss att anpassa oss efter de villkor som finns , i de familjestrukturer som vi lever i. Detta innebär att vi utvecklar vissa egenskaper mer än andra. Att vi inte är bekväma eller trygga i att leva livet fullt ut. Zen Coaching är ett hjälpsamt sätt att bli mer trygg i de innersta rummen inom oss själva. Där vårt genuina, sanna jag finns, med sin lekfullhet, nyfikenhet, kärleksfullhet och  längtan. Där också drömmar och kreativitet bor.  Zen Coaching är ett stöd att stanna i sig själv och närma sig sina inre rum för att lära känna sig själv, bli trygg med sina olika uttryck, låta berördheten få ta sin plats och öppna de rum som vi av naturliga skäl har behövs ”stänga in”. Att expandera i sig själv och bli mer levande med alla våra kvaliteter. När vi hittar kontakten till oss själva på ett djupare plan så blir vi också mer medvetna och vilka behov som är viktiga och vilka val som leder oss till det liv vi längtar till och vill leva.

Läs mer om vad vi erbjuder för utbildningar och kurser etcetera här

bottom of page