top of page

Utbildningar i Nonviolent Communication (NVC)

Läs mer om teorin under den här fliken

Nonviolent Communication, NVC, är en inspiration och ett stöd för att vi ska förstå varandra. Ett verktyg för att komma runt låsningar, gå ur konflikter och stärka den empatiska energin inom oss och mellan oss. Nyckeln i NVC är att vara lyhörd för både andras och egna behov. En strävan att berika varandras liv genom att bidra till att behov blir mötta. När behov blir tillgodosedda så ger det både harmoni och välbefinnande.

Utbildningarna som vi erbjuder ger både grundläggande teori och praktiska övningar i NVC som tydliggör skillnaden mellan ett kritiskt och ett empatiskt förhållningssätt. Det ges också många kreativa möjligheter att utforska och förankra grunderna i NVC med träning utifrån praktiska vardagssituationer. Utbildningarna är också ett en personlig utveckling med utforskande kring självkritik, stress, aggression och längtan efter kärlek och kontakt i livet.

IMG_3855.jpg

Kursledare

Liselotte Abel, leg psykoterapeut, certifierad NVC-tränare, Certified Senior Coach in the Zen Coaching Network, dipl. familjeterapeut, verksamhetsansvarig för Sörby retreatcenter i Vessigebro. Liselotte har varit verksam som terapeut och utbildare i 40 år och har gett NVC-utbildningar med årsprogram de senaste 20 åren.

IMG_4920.jpeg

"Vid mitt första utbildningstillfälle med Marshall B. Rosenberg öppnades en ny dörr i livet. Marshall, som grundat NVC, övertygade mig om att mina kritiska tankar om mig själv och andra är en inlärt språk som egentligen handlar om behov.

Jag började mer och mer tro på att jag är ok. 

En  befrielse som gav mig verktyg att hantera skuld och skam.  Att alla är ok, att alla är lika värdefulla. Jag lärde mig att empati och ärlighet är språk för autentiska möten till kontakt. När jag släpper taget om kritiska tankar och lyssnar till kroppens sanna essens, ger närvaron stillhet och sinnesvila.

 

Ett Point of OK."

 

Liselotte Abel

Utbildningar
Vi erbjuder olika typer av utbildningar inom NVC, både skräddarsydda upplägg och mer färdigpaketerade modeller. Under 2023 tillhandahåller vi bland annat ett årsprogram om fyra moduler. 

Skräddarsydd utbildning

Liselotte skräddarsyr olika upplägg utifrån möjligheter och omständigheter. Workshop som en inspiration, halvdag eller heldag, halv eller helårs program som kan läggas upp med flera dagars internat eller hel- och halvdagar. Det bästa är att ha ett samtal om vilken utgångspunkt som finns och vilka intention som finns med NVC. Jag kommer gärna till din arbetsplats, skulle ni vilja ha miljöombyte så är ni välkomna till kursgården i Sörby, Sörby retreatcenter, där jag bor och verkar. Här finns också möjlighet till övernattning.

 

Kostnad

Heldag: 16 000 kr plus moms och resor

Halvdag: 9 000 kr plus moms och resor

Enskild konsultation: 900 kr

För mer information och bokning, kontakta oss via e-post liselotte@pointofok.com eller telefon 0737080029

bottom of page