top of page

Utbildningar i Nonviolent Communication (NVC)

Läs mer om teorin under den här fliken

Nonviolent Communication, NVC, är en inspiration och ett stöd för att vi ska förstå varandra. Ett verktyg för att komma runt låsningar, gå ur konflikter och stärka den empatiska energin inom oss och mellan oss. Nyckeln i NVC är att vara lyhörd för både andras och egna behov. En strävan att berika varandras liv genom att bidra till att behov blir mötta. När behov blir tillgodosedda så ger det både harmoni och välbefinnande.

Utbildningarna som vi erbjuder ger både grundläggande teori och praktiska övningar i NVC som tydliggör skillnaden mellan ett kritiskt och ett empatiskt förhållningssätt. Det ges också många kreativa möjligheter att utforska och förankra grunderna i NVC med träning utifrån praktiska vardagssituationer. Utbildningarna är också ett en personlig utveckling med utforskande kring självkritik, stress, aggression och längtan efter kärlek och kontakt i livet.

IMG_3855.jpg

Kursledare

Liselotte Abel, leg psykoterapeut, certifierad NVC-tränare, Certified Senior Coach in the Zen Coaching Network, dipl. familjeterapeut, verksamhetsansvarig för Sörby retreatcenter i Vessigebro. Liselotte har varit verksam som terapeut och utbildare i 40 år och har gett NVC-utbildningar med årsprogram de senaste 20 åren.

IMG_4920.jpeg

"Vid mitt första utbildningstillfälle med Marshall B. Rosenberg öppnades en ny dörr i livet. Marshall, som grundat NVC, övertygade mig om att mina kritiska tankar om mig själv och andra är en inlärt språk som egentligen handlar om behov.

Jag började mer och mer tro på att jag är ok. 

En  befrielse som gav mig verktyg att hantera skuld och skam.  Att alla är ok, att alla är lika värdefulla. Jag lärde mig att empati och ärlighet är språk för autentiska möten till kontakt. När jag släpper taget om kritiska tankar och lyssnar till kroppens sanna essens, ger närvaron stillhet och sinnesvila.

 

Ett Point of OK."

                                                                                                                                                                                       Liselotte Abel

Utbildningar
Vi erbjuder olika typer av utbildningar inom NVC, både skräddarsydda upplägg och mer färdigpaketerade modeller. Under 2023 tillhandahåller vi bland annat ett årsprogram om fyra moduler. 

Skräddarsydd utbildning

Liselotte skräddarsyr olika upplägg utifrån möjligheter och omständigheter. Workshop som en inspiration, halvdag eller heldag, halv eller helårs program som kan läggas upp med flera dagars internat eller hel- och halvdagar. Det bästa är att ha ett samtal om vilken utgångspunkt som finns och vilka intention som finns med NVC. Jag kommer gärna till din arbetsplats, skulle ni vilja ha miljöombyte så är ni välkomna till kursgården i Sörby, Sörby retreatcenter, där jag bor och verkar. Här finns också möjlighet till övernattning.

 

Kostnad

Heldag: 16 000 kr plus moms och resor

Halvdag: 9 000 kr plus moms och resor

Enskild konsultation: 900 kr

Årsprogram 2023

Årsprogrammet omfattar 4 moduler där samma grupp, under ett år, ges möjlighet att träna och förankra NVC. Årsprogrammet vänder sig såväl till dig som vill certifiera dig och behöver utbildningstimmar, som till dig som vill få utvecklande träningstillfällen. Samtliga kurstillfällen hålls på Sörby retreatcenter, Vessigebro, 15 km öster om Falkenberg. En kursgård med smakrik, vegetarisk mat som ger en rejäl hälsokick. Gården ligger vackert inbäddad i ett inbjudande kulturlandskap som ger tillfälle till naturnära promenader.

Modul 1: 20-22 januari 2023

Modul 2: 3-5 mars 2023

Modul 3: 12-14 maj 2023

Modul 4: 25-27 augusti 2023

 

Vid varje träff varvar vi teori och den träning som du mest efterfrågar. Vi kommer att 

vara både inne och ute i naturen. Mellan varje träff kommer vi att erbjuda webinar 

där vi kan träffas digitalt för olika tema som fördjupar både kunskap och personlig utveckling. Under årsprogrammet för vi också in olika inspirationer från österländsk filosofi, Zen Coaching och Voice Dialogue.

Vi förslår dig också att läsa boken, Ett språk för livet, samt att, du när du startat kursen väljer någon i gruppen som du kan hålla kontakt med under året för att utväxla empatiska samtal. Där ni både lyssnar, ställer frågor, bekräftar och speglar varandra.

På lördag och söndag morgon startar vi dagen med MediYoga

 

Plats: Sörby retreatcenter

Tid: 20-22/1, 3-5/3, 121-14/5, 25-27/8

 

Första modulen: Närvaro, kontakt, självempati, acceptans.

Andra modulen: Omfamna sina känslor/behov, bli vän med sin inre kritiker.

Tredje modulen: Vårda relationer, empatisk kommunikation.

Fjärde modulen: NVC i praktisk vardag, inre ledarskap, intention, konflikter och medling.

 

 

Praktiskt: Du har med dig egna lakan och kläder för yoga och utomhus

 

Kostnad:  För hela helgen, inkl. mat och boende, 4 500 kr/person/tillfälle i tvåbäddsrum, enkelrumstillägg är 500 kr/tillfälle.

 

Resor: Åker du bil så är gps Sörby 236. Kommer du med tåg så är stationen i Falkenberg, oftast finns det bussförbindelser till Vessigebro med buss 556 som passar. Du tar buss 1 från järnvägsstationen till hållplats Vårdcentralen där du byter till buss 556, hållplats, Venebergsvägen. Där hämtar vi med bil. 

Vi kan också hämta vid järnvägsstationen för en kostnad av 200 kr/resa.

 

Ledare: Liselotte Bergenzaun Abel, leg psykoterapeut, mediyogalärare, cert. NVC-tränare och Senior Coach i Zen Coaching, Chitra Abel, Coach i  Zen Coaching och NVC-tränare

 

Anmälan:  är bindande och görs till liselotte@pointofok.com, mobil 073 7080029

  • Facebook

Det finns ett evenemang för årsprogrammet i NVC på Facebook, spana in det här

För mer information och bokning, kontakta oss via e-post liselotte@pointofok.com eller telefon 0737080029

bottom of page