top of page

Trädgårdsrum - helt enkelt!Vi har börjat äta lunch i bågväxthuset med grön rehabgruppen. Det är så fantastiskt att sitta där inne omgiven av tomatplantor, slingriga rosenbönor och ståtlig, mörkröd amarant. Som en djungel, eller en grotta fylld av dofter och färger. Här är helt fantastiskt så länge det är molniga och regniga dagar, men när det bli strålande sol så blir det olidligt varmt. Då får vi flytta ut till en liten sittplats i hörnet av åkern där växthuset ligger.


Den här hörnan har vi inte använt så mycket så den har inte heller fått så mycket omsorg för att ge en skön rumskänsla. Så nu när vi hänger där mer så har vi börjat fundera på hur vi kan skapa, lä, insynsskydd och skugga. Ge platsen en känsla av att det finns både väggar, tak och golv som gör det ombonat. Göra ett trädgårdsrum helt enkelt.Först var vi inne på att bygga ett rödmålat plank. Det är ju fantastiskt vackert men tar tid eftersom man behöver gjuta plintar och snickra en del, så det blev det inte. Nästa förslag var en häck som vi röstade ner direkt. Det tar ju så lång tid att få en tät och vacker grön avgränsning. Nu närmar vi oss flätad pil. Det går att köpa färdiga sektioner som snabbt kommer på plats, är snyggt men ganska dyrt. Vi hade nästan bestämt oss, och redan ringt till firman som säljer när ögat fastnade på en lastpall som stod lutad mot en stolpe.Ja, vad händer om man ställer den på högkant? Den är ju lika hög som stängselstolparna som håller fårnätet på plats. Det här kan ju ju bli riktigt tufft. Vi har ju en hög med pallar och kan skaffa fler till en billig penning. Så får det bli. Väldigt intressant hur en tanke som inte alls fanns med från början bara dyker upp. Ett alternativ som har väldigt låga kostnader, som går snabbt att bygga upp och verkligen ger en känsla av trädgårdsrum.

Dessutom är området med bågväxthuset lite ruffigt och grovt, ingen välskött pyntad trädgård, så det passar väldigt väl in med lastpallar. Efter några timmar så började det arta sig. Inramningen börjar ta form med trästaket i vinkel, träflis som golv och parasoll som tak. Under tiden vi jobbar så kommer nästa möjlighet. Här blir ju ett microklimat, jippi, ett skyddat läge för bär- och fruktväxter. Två flugor i en smäll som det heter. Så nu växer det fikon, björnbär, blåbär och vindruvor runt oss när vi äter lunch. Helt fantastiskt och vi har fått ett nytt trädgårdsrum som bjuder in till fikastunder och lunch även med goda grannar.55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page