top of page

Det är faktiskt OK att må bra.
Det är faktiskt OK att må bra. Det jag menar med att må bra är att vi kan känna kärlek och värme till oss själva. Vara vän med oss själva, vara snälla, förlåtande och accepterande mot oss själva, oavsett vad som händer. Hitta en avslappnad relation till livet, möta livet med glimten i ögat och lite humor. Vara i kontakt med glädje, njutning och livets längtan.


Vi har innerst inne en stark kärlek till oss själva, ibland kan det vara svårt att höra den mjuka, goda rösten. Eftersom vi är lärda att tänka dömande, kritiskt och föraktfullt, både om oss själva och andra så är det som att vi automatiskt stannar i dessa tankarna. Tror att det är så det ska vara. Att det är här vi ska hitta lösningen på en problematisk situation. Frågar oss själva gång efter gång; Varför, Varför, Hur kunde detta hända och får samma svar eller inget svar alls.


Den kritiska, förgörande energin går hand i hand med skam och skuld, och kan bli väldigt tuff att möta när den är i sin fulla kraft. Det är verkligen ett maktspel inom oss. Den kritiska och den goda. För att balansera i detta maktspel så behöver vi skapa en mental resiliens, en motståndskraft som gör att vi hinner stanna upp, andas och stanna kvar i kroppen, där vi har kontakt med vårt hjärta och vår mjuka, varma röst. Stärka rösten som säger; - Ja, ja, det är så här det är och det kommer att blir bra. Det är OK.

Det löser sig. Eller som min mamma ofta sa - Det går över till du gifter dig.

En resiliens som säger, att det tankarna säger är inte sant, som villkorslöst ger stöd till alla känslor och låter oss stanna kvar i smärtan till den transformeras till livsenergi.,


Min intention, som coach och terapeut, är att mjukt stå på din sida i maktspelet så du hör din mjuka, varma, kärleksfulla röst.


41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page