top of page

Överlämna 2022.

Uppdaterat: 1 jan. 2023
2022 är i sitt årsskifte för att ge plats för oskrivna blad, tomma rader och oupplevda händelser. Vi vet inget om vad det nya året bär med sig. Däremot är vi fyllda av

det vi varit med om under året som gått. Fantastiska, roliga, tragiska, ofärdiga, tråkiga och lyckliga stunder. Vissa saker hänger sig kvar, vi återkommer och ältar det om och om igen. Vi är energimässigt bundna till vår egen historia, vi identifierar oss med det som hänt vilket gör att vi låser energin i dåtid och tappar närvaron i det som sker nu.


Idag var jag med på en nyårsmeditation, med en av mina "livslärare", Svagito. Han inleder meditationen med att konstatera att vi upplever livet som problem för att vi identifierar oss med det vi upplevt, vår historia. Han menar att om vi mentalt kan frigöra oss från det vi varit med om, släppa identifieringen med det vi upplevt så gör vi det också möjligt att uppleva det nya fullt ut. När vi låter det som hänt under 2022 förbli minnen som uppgår i de kollektiva, universella minnena, så blir vi fria, närvarande och öppna för att ta emot det vi möter.


Om du vill testa meditationen så kan du göra så här:

Sitt bekvämt, med rak rygg och fötterna i golvet. Slut ögonen och andas några gånger.

Föreställ dig hur du tittar bakåt i livet. Hur denna dagen varit, hur det var i går, förra veckan, förra månaden, förra halvåret, i början av året. Titta på olika situationer, händelser som kommer upp. Låt minnesbilderna komma och gå. Sorgliga, smärtsamma, lyckliga, roliga, inspirerande, framgångsrika eller motgångar. Titta på händelserna som att du tittar på en annan person. Det är inte du utan du tittar på ditt liv som om det vore en film. Låt det gå 5-10 min. medan du betraktar denna "film" med alla dess olika upplevelser. Märk hur du skapar distans, tar avstånd och låter händelserna glida iväg som diffusa minnen.

Kom sedan tillbaka till nutid, just denna stund som du befinner dig i. Om du gillar att röra på kroppen och dansa så gör det en liten stund innan du sätter dig i stillhet. Ta ett par andetag, sitt några minuter och bevittna det du varit med om innan du bryter meditationen.


Önskar dig ett vackert nyår och ett livgivande 2023.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page