Personlig utveckling

 

"Det viktigaste vi kan göra i livet är att bidra till att andra människor är lyckliga. Vi blir själv lyckliga av att möta andra som är lyckliga."

                                                                                      Dala i Lama

 

Mitt bemötande gör avtryck i andra och jag kan välja om jag vill bidra med empati, kärlek och kravlöst tillåtande eller vara kritisk, bedömande och avvisande.Det här valet jag har är det jag vill kalla personlig utveckling. Där vi ger fokus till hur vill jag vara som människa? Vad vill jag bidra med till andra?

Hur vill jag ta hand om mig själv?

 

Personlig utveckling betyder säkert väldigt olika för både dig och mig. Ett ord som kan uppfattas som lite slitet, lite konstigt, skrämmande och kanske fantastiskt spännande.

För mig är personlig utveckling en form av mental, psykologisk träning. Precis som en fysisk träning där vi tränar upp kroppens muskler för att hålla oss friska, starka och spänstiga så är personlig utveckling också

ett sätt att få mitt kravlösa och kärleksfulla bemötande att växa.

 

Personlig utveckling kan vara att utforska, göra insikter, bättre förstå vad som ligger till grund för min olika reaktioner och beteenden. Det kan också vara att en väg för att stärka mina resurser att hantera konflikter och stärka min kommunikation. En annan viktighet är att bli medveten om mina behov så att jag kan förbygga utmattning och stressohälsa.

     ”Om du och jag vore lika, så skulle en av oss vara överflödig”

                                                                                         okänd

NVC - nonviolent communication, grundkurs. Läs mer här

11-13
SEP

NVC - nonviolent communication, fortsättningskurs

Läs mer här

23-25 OKT.

Point of OK-retreat

Självempati, sårbarhet & styrka

Läs mer här

4-6

DEC.