Personlig utveckling

 

"Det viktigaste vi kan göra i livet är att bidra till att andra människor är lyckliga. Vi blir själv lyckliga av att möta andra som är lyckliga."

                                                                                      Dala i Lama

 

Mitt bemötande gör avtryck i andra och jag kan välja om jag vill bidra med empati, kärlek och kravlöst tillåtande eller vara kritisk, bedömande och avvisande.Det här valet jag har är det jag vill kalla personlig utveckling. Där vi ger fokus till hur vill jag vara som människa? Vad vill jag bidra med till andra? Vilka delar inom mig som jag vill ge näring och se växa. Hur vill jag ta hand om mig själv?

 

Personlig utveckling betyder säkert väldigt olika för både dig och mig. Ett ord som kan uppfattas som lite slitet, lite konstigt, skrämmande och kanske fantastiskt spännande.

För mig är personlig utveckling en form av mental, psykologisk träning. Precis som en fysisk träning där vi tränar upp kroppens muskler för att hålla oss friska, starka och spänstiga så är personlig utveckling också ett sätt att få mitt kravlösa och kärleksfulla bemötande att växa.

 

Personlig utveckling kan vara att utforska, göra insikter, bättre förstå vad som ligger till grund för min olika reaktioner och beteenden. Det kan också vara att en väg för att stärka mina resurser att hantera konflikter och stärka min kommunikation. En annan viktighet är att bli medveten om mina behov så att jag kan förbygga utmattning och stressohälsa.

     ”Om du och jag vore lika, så skulle en av oss vara överflödig”

                                                                                         okänd

Klarhet 1

Klarhet 2

Klarhet 3

Landa i Sörby

för dig som längtar efter en plats där du kan stanna upp.  Det kan vara när är livet trasslar till sig, när det snurrar för fort, när det kör ihop sig och du inte kan orientera dig eller när livet tvärstannat.

Då erbjuder jag tre olika moduler, Klarhet 1, 2, 3 i konceptet Landa i Sörby som ger dig möjlighet att sjunka in i en rofylldhet där du blir omhändertagen och kan rikta din energi inåt på det som ska läkas, helas, upptäckas och utvecklas. Läs mer

Öppet året runt i mån av plats.

Egenretreat i Sörby, 

är  en unik möjlighet där du kan vara med dig själv hos oss. Du kanske behöver stanna upp, ge dig tid för perspektiv, vila, reflektion och nyorientering, eller så har livet kört ihop sig och du behöver en paus. Under några dagar kan du skräddarsy ditt eget upplägg. Läs mer här

Psykoterapeutiska samtal och coaching

Vi bär med oss berättelser om hur vi ser på oss själva och hur vi är i relation med andra. Berättelser som vi tror på och som formar våra liv. Dessa berättelser är inga sanningar utan är mer en spegelbild av andras uppfattningar om mig. Du är fri att forma din egen berättelse.