Personlig utveckling

 

"Det viktigaste vi kan göra i livet är att bidra till att andra människor är lyckliga. Vi blir själv lyckliga av att möta andra som är lyckliga."

                                                                                      Dala i Lama

 

Mitt bemötande gör avtryck i andra och jag kan välja om jag vill bidra med empati, kärlek och kravlöst tillåtande eller vara kritisk, bedömande och avvisande.Det här valet jag har är det jag vill kalla personlig utveckling. Där vi ger fokus till hur vill jag vara som människa? Vad vill jag bidra med till andra?

Hur vill jag ta hand om mig själv?

 

Personlig utveckling betyder säkert väldigt olika för både dig och mig. Ett ord som kan uppfattas som lite slitet, lite konstigt, skrämmande och kanske fantastiskt spännande.

För mig är personlig utveckling en form av mental, psykologisk träning. Precis som en fysisk träning där vi tränar upp kroppens muskler för att hålla oss friska, starka och spänstiga så är personlig utveckling också

ett sätt att få mitt kravlösa och kärleksfulla bemötande att växa.

 

Personlig utveckling kan vara att utforska, göra insikter, bättre förstå vad som ligger till grund för min olika reaktioner och beteenden. Det kan också vara att en väg för att stärka mina resurser att hantera konflikter och stärka min kommunikation. En annan viktighet är att bli medveten om mina behov så att jag kan förbygga utmattning och stressohälsa.

     ”Om du och jag vore lika, så skulle en av oss vara överflödig”

                                                                                         okänd

25/5

Point of OK-online steg 2

Under den här onlinekursen, Steg 2, kommer vi att fördjupa oss och titta närmare på vad som händer inom oss, stärka närvaron i oss själva och få konkreta verktyg att vara den vi är. Start 25/5 och tre veckor framåt. Läs mer här.

3-5 

september

Point of OK-retreat

Vi kommer på ett tillåtande, mjukt och tryggt sätt utforska vår självempati, sårbarhet och styrka som tillsammans ger oss ett inre och kärleksfullt ledarskap. En personlig resa i kontakt och närvaro där du kommer hem till dig själv och upptäcker att du redan är ok. Läs mer här

1-3 

oktober

NVC - fördjupningskurs

NVC är ett fantastiskt stöd för att stärka det vackra i livet med empati, kontakt, autencitet och livgivande relationer.

NVC ger en förändring på djupet och behöver integreras under tid med träningsmöjligheter.

Fortsättningskursen är just en sådan träningsmöjlighet som hjälper dig vidare i din personliga utveckling. Läs mer här

19-21

november

NVC - årsgrupp

I november 2021 startar vi en grupp för dig som söker träningsmöjligheter ihop med andra som också vill utvecklas personligen med stöd av NVC. Vi vänder oss både till dig som har planer på att certifiera dig och till dig som vill fördjupa din färdighet och göra NVC mer användbart i vardagen. Läs mer här

Kontakta oss